MD-2012, mun. Chișinău, str. 31 August 1989, nr.129

  secretariat@fscre.md       (022)26-65-76

De - adminfscre

Congresul VIII al VKP

În data de 12 septembrie curent, Președintele Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică și Resurse Energetice din Republica Moldova, doamna Margareta Strestian,  a participat ca delegat din partea Confederației Internaționale Neftegazstroiprofsoiuz,  la lucrările  celui de-al VIII-lea Congres al Confederației Generale a Sindicatelor (VKP), care a avut  loc în or. Moscova, Federația Rusă.

Evenimentul a reunit  131 de delegați, reprezentanți  ai asociațiilor sindicatelor din țările CSI  și sindicatele internaționale ale sindicatelor, în rândul cărora sunt aproximativ   40 de milioane de muncitori.  Confederația Generală a Sindicatelor (VKP) este o structură regională care activează în spațiul Comunității Statelor Independente, înglobând 10 centre sindicale naţionale din țările respective  și 31 de uniuni sindicale internaționale ramurale.

3

În cadrul congresului au fost audiate și examinate următoare aspecte: raportul Consiliului Confederației Generale a Sindicatelor privind punerea în aplicare a deciziilor celui de-al VII-lea Congres al VKP, raportul Comisiei de Cenzori  al Confederației Generale a Sindicatelor,  despre modificări și completări în Statututul VKP,  privind modificarea Regulamentului privind Comisia de Cenzori a Confederației Generale a Sindicatelor, alegerea președintelui, vicepreședintelui Confederației Generale a Sindicatelor,alegerea Comisiei de Cenzori a Confederației Generale a Sindicatelor, despre direcțiile de bază ale Confederației Generale a sindicatelor pentru perioada  2017-2022, cu privire la rezoluțiile și declarațiile Congresului al VIII-lea al Confederației Generale a Sindicatelor, cu privire la procedura de stabilire a mărimii și metodelor de plată a cotizațiilor  de membru.

2

     Ca rezultat al discuțiilor purtate,  delegații  au calificat activitatea  Confederației satisfăcătoare, au fost aprobate  "Obiectivele Principale ale activității Confederației Generale a Sindicatelor (VKP)    2017 – 2022".

      Delegații la Congres au ales organele de conducere ale VKP, o nouă componență a Consiliului și a Comisiei de Cenzori.

      Președinte  a  Confederației Generale a Sindicatelor (VKP) a fost  ales unanim    Mihail Șmacov.

      Secretar General a Confederației Generale a Sindicatelor (VKP) a fost ales Șerbacov Vladimir.

     Președintele Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică și Resurse Energetice din Republica Moldova doamna Margareta Strestian    a fost aleasă ca membru al  Consiliului Confederației Generale a Sindicatelor (VKP).

IMG_1887