MD-2012, mun. Chișinău, str. 31 August 1989, nr.129

  secretariat@fscre.md       (022)26-65-76

De - adminfscre

Cei mai talentați copii ai membrilor de sindicat din cadrul FSCRE au fost premiați pentru creativitatea de care au dat dovadă în cadrul concursului de desen „Eficiența energetică și energia regenerabilă”

Cu prilejul „Zilei Internaționale a copilului”, marcată anual la 1 iunie, cu recunoștință și un sentiment de mândrie astăzi, am fost alături de copiii membrilor de sindicat, învingătorii Concursului de desen „Eficiența energetică și energia regenerabilă” din cadrul OSP membre ale Federației Sindicatelor Lucrătorilor din industria Chimică și Resurse Energetice din Republica Moldova (FSCRE).

Anul acesta Comisia de concurs, în conformutate cu Regulamentul de oranizare și desfășurare a examinat 306 de lucrări cu vârsta cuprinsă între 7-16 ani, unde copiii au  redat diferite abordări și metode de eficientizare a energiei, de reducere a emisiilor de bioxid de carbon, precum și susținerea metodelor de producere a energiei regenerabile (energia eoliană/vântului, energia solară, energia apei, energia de biomasă etc.)

Scopul concursului este de a transpune într-un mod artistic una dintre sarcinile actuale și urgente ale omenirii: eficiența energetică și energia regenerabilă, în contextual crizei energetice globale.

Toți participanții de la mic la mare au  redat expresia artistică, reflectând opiniile lor și implicându-se activ în răspunsul la criza energetică și preocupările legate de schimbările climatice. Lucrările participanților reprezintă o speranță puternică pentru viitor, copiii fiind principalii agenți ai schimbării. Desenele lor reflectă viitorul la care aspiră, un viitor în care modul de viață al oamenilor nu va dăuna mediului înconjurător.

În cadrul festivității, de premiere deja la a VII-a ediție, Margareta Strestian, președinta FSCRE, a adresat copiilor un mesaj de felicitare și încurajare dorindu-le, sănătate, o copilărie fericită alături de părinți și bunici în liniște și pace.

Prezentă la eveniment membra comisiei, Olimpiada Arbuz-Spatari directoarea Școlii de Arte Plastice „Alexei Sciusev” și membra Uniunii Artiștilor Plastici, a dat înalte aprecieri fiecărei lucrări în parte dorindule succese în dezvoltarea talentului și artei plastice.

Prin urmare, la înmânarea Diplomelor și cadourilor, învingătorii asistați de părinți au redat și au descris în cuvinte proprii tematica reflectată în lucrarea sa.

La categoria de vârstă 7-10 ani:

Locul I – Dragoș Caluțchi, organizația sindicală  primară SRL „Florești – Gaz”;

Locul II – Nicoleta Petrică, organizația sindicală primară SRL „Chișinău – Gaz”;

Locul III  – Nicoleta Sîrbu, organizația sindicală primară SRL „Orhei – Gaz ”.

La categoria de vârstă 11-13 ani:

Locul I  – Alexandr Șveț, organizația sindicală primară SRL „Edineț – Gaz”;

Locul II  – Andreea Manea, organizația sindicală  primară SRL „Moldovatransgaz ”;

Locul III –Bogdan Rezmerița, organizația sindicală primară SRL „Bălți – Gaz”. 

La categoria de vârstă 14-16 ani:
Locul I  – Maxim Cotorobai, organizația sindicală primară SA  „Moldovagaz”  ;

Locul II  Anastasia Roistacer, organizația sindicală primară SRL „Ungheni – Gaz ” ;

Locul III    Chiril Șagan, organizația sindicală  primară SRL „Taraclia – Gaz ”.

Luînd în considerație tehnicile abordate a unei lucrări, Comisia de concurs a acordat premiul special pentru creativitate, Liviei Sînchetru, OSP SRL „Chișinău – Gaz ”.

Prin urmare, la înmînarea Diplomelor și cadourilor, învingătorii asistați de părinți au redat și au descris în cuvinte proprii tematica reflectată în lucrarea sa.

Torta cu tematica reprezentativă a concursului a fost un deliciu deosebit și savurată cu plăcere de  copii și cei prezenți la eveniment.

FSCRE, aduce mulțumiri tuturor participanților la concurs, salariaților membri de sindicat, liderilor sindicali și membrilor Comisiei de concurs pentru aportul adus la buna desfășurarea a concursului menționat.

Copilăria e vârsta la care cea mai profunda bucurie poate fi un zâmbet curat. Copilăria e o lume aparte, plina de lumina si armonie. Să vă bucuraţi de ea, dragi copii!

       LA MULTI ANI!!!