MD-2012, mun. Chișinău, str. 31 August 1989, nr.129

  secretariat@fscre.md       (022)26-65-76

De - adminfscre

Instruirea liderilor și membrilor de sindicat ai SRL Florești-gaz

organizaţiei sindicale primare”. 
   Seminarul s-a desfăşurat în incinta SRL “Floreşti-gaz,” întrunind 27 de salariaţi, membri de sindicat din cadrul  filialelor “Drochia-gaz” şi “Soroca-gaz”.   Cu un mesaj de salut prezent la deschiderea seminarului a fost domnul Valeriu Garabajiu, director SRL “Floreşti-gaz”, în cadrul careia a vorbit despre necesitatea instruirii continuă pe diferite tematici a salariaţilor din cadrul întreprinderii.  


   Preşedintele Federaţiei Doamna Margareta Strestian, a vorbit şi relatat despre planul de activitate al FSCRE pentru anul 2015 la nivel de unitate  şi procesul de instruire, care are loc în cadrul organizaţiilor sindicale primare.  
   În continuare, Dorin Suruceanu, formator sindical naţional, Institutul Muncii al CNSM, a explicat participanţilor principiile organizaţiei sindicale primare (OSP) şi funcţionarea eficientă la nivel de unitate, resursele unui sindicat şi managementul acestuia. Activitatea în grup a demarat cu analiza activităţii comitetului sindical în cadrul organizaţiei sindicale primare, oportunităţile şi riscurile acestuia. În cadrul seminarului participanţii împreună cu formatorul  au desfăşurat diferite activităţi în grupuri restrînse, au aplicat abilităţile unui lider etc. 
Floresti23
   Participanţii au apreciat tematica seminarului drept binevenita şi actuală. 
   La finele seminarului, in cadrul rundei de întrebări şi răspunsuri, preşedintele FSCRE, Dna Margareta Strestian a vorbit despre reorganizarea în sistemul SA „Moldovagaz”.