MD-2012, mun. Chișinău, str. 31 August 1989, nr.129

  secretariat@fscre.md       (022)26-65-76

De - adminfscre

Flash-mob pentru o muncă decentă

Federația Sindicatelor din Comunicații în comun cu Federația Sindicatelor din Construcții și Industria Meterialelor de Construcții ”SINDICONS” și Federația Sndicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică și Resurse Energetice din Republica Moldova, membre ale  Industrial Global Union, au desfășurat un flash mob, in cadrul caruia participanții în forma litera ”R”  au scandat  ”Moldova – pentru munca decentă”.

Ideea a fost  lansata de Organizația sindicală internațională ”Industriall Global Union”. Scopul actiunii este:

–         de a schimba opinia publicului la nivel mondial;

–         de a populariza conceptul  ”Munca decentă”;

–         de a promova  marca ”Industriall Global Union”;

–         de a consolida  poziția organizației sindicale internaționale ” Industriall Global Union”  în cadrul negocierilor cu corporațiile internaționale, guverne și instituții internaționale;

–         de a face organizația sindicală internațională ”Industriall Global Union” mai vizibilă.

Astfel de flash mob-uri sunt desfasurate de organizații sindicale din diverse țări, membre ale Industriall Global Union. Fiecare țară a primit cîte o literă, pentru a forma indemnul ”FOR DECENT WORK!”. Republicii Moldova i-a revenit litera ”R” – ”Moldova – pentru munca decentă”. Participantii au  imortalizat momentul din satelit, au expediat fotografiile și un filmuleț cu durata de 3 secunde către Industriall Global Union.  Este primul flash mob al Industruall Global Union la nivel global care va fi înregistrat in Cartea Recordurilor.

            În ziua de 7 octombrie ”Ziua muncii decente” la o oră fixă,  în întreaga lume se va desfășura acțiunea în care vor fi implicați peste 15000 de participanți și milioane de spectatori. Acțiunea va fi reflectată în mas-media, iar filmulețul va fi publicat pe saitul Industriall Global Union.