MD-2012, mun. Chișinău, str. 31 August 1989, nr.129

  secretariat@fscre.md       (022)26-65-76

De - adminfscre

Instruirea membrilor de sindicat ai SRL “Orhei-gaz”

Federația Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică și Resurse Energetice din Republica Moldova a organizat  în data de  20 aprilie curent, un seminar de informare și instruire în teritoriu cu genericul “ Managementul eficient al sindicatului” la care au participat 25 de salariați, membri de sindicat,  ai SRL “Orhei gaz”.

Evenimentul  s-a desfășurat în incinta SRL “Orhei gaz” întrunind 25 persoane, membri de sindicat din cadrul filialelor “Orhei-gaz”, “Rezina-gaz”, “Șoldănești-gaz”, “Telenești-gaz”.

Cursul de instruire a avut drept scop: formarea profesională a membrilor de sindicat din cadrul SRL “Orhei gaz”.

Seminarul  a fost deschis  de către Președintele Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică și Resurse Energetice din Republica Moldova, doamna Margareta Strestian. Cu un mesaj de salut prezent la deschiderea seminarului a fost domnul  Oleg Vasilcan, director  SRL “Orhei gaz”, care a menționat necesitatea sporirii capacității de instruire a salariaților, membri de sindicat.

4

În continuare,  Dorin Suruceanu, specialist în domeniu, formator sindical, prezent la seminar în calitate de formator, a abordat tematici necesare participanților,  ca ulterior să fie împlimetate în activitatea de zi cu zi a unui membru de sindicat. Cursanții au aflat ce este managementul unui sindicat și gestionarea resurselor acestuia și ce trebuie să știe un bun manager. Totodată au fost informați, de ce au nevoie de un sindicat (motivația apartenenței la sindicat) și au fost  identificate problemele cu care se ocupa OSP la etapa actuală .

B

În cadrul seminarului  formatorul a desfășurat diferite activități   în grupuri,      toți participanții, fiind foarte activi și interesați de temele puse în discuție. Ei au lucrat divizați  în grupuri mixte, ceea ce a permis generarea noilor idei. Totodată, au adresat diverse întrebări Președintelui Federației, privind modificările la Codul Muncii și sistemul de pensionare la care au primit răspunsuri dorite.

CA

Tematica seminarului a provocat un interes sporit pentru participanţi, care s-au inclus activ în discuţii cu formatoriul și au apreciat pozitiv organizarea seminarelor  în teritoriu și și-au exprimat mulțumirea pentru oportunitatea de a participa la astfel de activități.

La final, Natalia Tăvăluc, Președintele Comitetului Sindical SRL “Orhei-gaz” a mulțumit Federației pentru suținerea acordată în organizarea acestui seminar.

O