MD-2012, mun. Chișinău, str. 31 August 1989, nr.129

  secretariat@fscre.md       (022)26-65-76

De - adminfscre

Liderii de sindicat au fost familiarizaţi cu privire la proiectul de modificare și completare a Codului Muncii al RM

Apărarea membrilor de sindicat prin prisma actualelor modificări şi completări ale Codului muncii au fost discutate, miercuri, în cadrul ședinței Consiliului General a Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică și Resurse Energetice din Republica Moldova, care a întrunit  20 de lideri sindicali.

Miercuri, 03 mai și-a desfășurat lucrările ședința Consiliului General al Federaţiei Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică şi Resurse Energetice din Republica Moldova, unde au fost discutate și aprobate o serie de chestiuni ce se referă la activitatea federației.

Ion Preguza, șef al Departamentului juridic al CNSM, a vorbit invitaților despre poziția Sindicatelor privitor la proiectul de modificare și completare a Codului Muncii al Republicii Moldova.

Invitată la ședință, Tamara Mirovschi, șefa Departamentului organizare, educație și informare al CNSM, a informat invitații cu proiectul Strategiei CNSM și obiectivele pentru anii 2017 – 2022.

25

Cei prezenți, au aprobat modificări la componența nominală a Consiliului General al FSCRE. În cadrul ședinței au fost discutate  chestiunea cu privire la alegerea  delegaților la Congresul III al CNSM din 7 iunie 2017 și chestiunea cu privire la desemnarea membrilor FSCRE în componența Consiliului General al CNSM.

Totodată, au fost abordate chestiuni ce se referă la activitățile desfășurate în cadrul Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică și Resurse Energetice din Republica Moldova și organizațiilor sindicale pentru anul 2016 și I trimestru al anului 2017 cît și planuri de perspectivă pentru anul 2017.

IMG_9699

La întrebările persoanelor prezente la seminar a răspuns doamna  Margareta Strestian, Peşedintele Federaţiei Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică şi Resurse Energetice din Republica Moldova.