MD-2012, mun. Chișinău, str. 31 August 1989, nr.129

  secretariat@fscre.md       (022)26-65-76

De - adminfscre

Informarea membrilor de sindicat privind completările și modificările la Codului Muncii al Republicii Moldova continuă

La 26 octombrie 2017, Federaţia  Sindicatelor Lucrătorilor  din Industria Chimică şi Resurse Energetice din  Republica Moldova a organizart un seminar de instruire  pentru 31 de membri de sindicat din cadrul întreprinderii “Cimișlia-gaz” SRL, avînd ca scop familiarizarea acestora cu ultimile completări și modificări la  Codul Muncii al Republicii Moldova.

   Dl Anatol Sobețchi, directorul SRL “Cimișlia-gaz”, a venit  cu un mesaj de salut  și a accentuat importanța seminarului cu un generic atît de actual și necesar.

Sefa

   Dna Margareta Strestian, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică şi Resurse Energetice din  Republica Moldova a menționat că unul din obiectivele prioritare în activitatea Federației este și va rămîne instruirea și informarea membrilor de sindicat. “În cadrul seminarelor, ne străduim să abordăm  cele mai necesare și stringente tematici pentru participanți, ca ulterior, acestea să fie implementate în activitatea sindicală”, a precizat liderul sindical.

   Ilona Josanu, în calitate de formator a adus la cunoștința celor prezenți în sală toate modificările și completările Codului Muncii al Republicii Moldova în anul curent.

   Totodată, o atenție deosebită s-a acordat subiectului referitor la modificările aduse drepturilor și obligațiilor salariaților și  angajatorului în cadrul relațiilor de muncă. 

   De asemenea, membrii de sindicat au obținut prin aspecte practice, informații necesare privind garanţiile oferite membrilor de sindicat la încetarea relaţiilor de  muncă din iniţiativa angajatorului.

interes

În final, participanții la seminar, primind răspunsuri la nenumărate întrebări,        și-au exprimat dorința de a continua acest ciclu de instruire atît de eficient pentru fiecare.