MD-2012, mun. Chișinău, str. 31 August 1989, nr.129

  secretariat@fscre.md       (022)26-65-76

De - adminfscre

Tinerii în societate: practica și experiența sindicatelor

Tineri sindicaliști, membri ai Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică și Resurse Energetice (FSCRE), în data de 31 octombrie 2017, au acumulat noi abilități în cadrul seminarului de instruire cu genericul “Percepția socială a tinerilor în societate: practica și experiența sindicatelor”.

 

Margareta Strestian, președintele FSCRE, a menționat,  că tinerii, care constituie 25% din membri de sindicat ai Federației, reprezintă acea categorie de membri care pot să contribuie activ la informarea necesară în cadrul întreprinderilor. “Promovăm tinerii prin participarea acestora la diverse activități internaționale, activitățile organizate de Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM). Astfel, în acest an, cinci tineri din ramura noastră vor participa la Școala Sindicală.”, a continuat liderul sindical.

IMG_0066

„Mizăm pe tineri și dorim ca ei să devină viitori lideri sindicali bine pregătiți. Suntem îngrijorați de  tendințele de pe piața muncii, care arată că tot mai mulți tineri aleg să părăsească țara în căutarea unui loc de muncă mai bine plătit. Pentru a contracara acest fenomen, este necesar să oferim tinerilor mai multe garanții sociale, care să fie prevăzute în contractele colective de muncă.

Președintele Comisiei de Tineret din cadrul CNSM, Tatiana Marian, a specificat că aptitudinile pe care le capătă tinerii în astfel de activități le vor fi utile atât în viața profesională cât și in cea personală. “Am reușit în ultimii ani să implementăm în activitatea Comisiei de Tineret a CNSM mai multe practici internaționale pe segmentul politici de tineret. Însă, este important ca tinerii să fie uniți și consolidați, să facă permanent schimb de experiență, pentru a implementa idei noi în activitatea lor”, consideră Tatiana Marian.

De asemenea, președintele Comisiei de Tineret din cadrul CNSM, a comunicat participanților despre Strategia pentru tineret 2017-2022 a CNSM, prioritățile și realizările Comisiei în perioada 2016-2017.

Tinerii au  participat la training-uri despre dezvoltare personală și relaționare, gestionarea stresului profesional și utilizarea eficientă a timpului, susținute de Ștefan Popov, cercetător științific, formator și consilier psihologic, director al Centrului “Ascending”.

20171031_145526

Totodată, Sergiu Iurcu, șef al Departamentului protecție social-economică din cadrul CNSM, a informat participanții cu situația la capitolul protecția tinerilor și activitățile CNSM în această direcție.