MD-2012, mun. Chișinău, str. 31 August 1989, nr.129

  secretariat@fscre.md       (022)26-65-76

De - adminfscre

Sindicalistele din cadrul FSCRE și-au dezvoltat abilități personale pentru a crește eficiența organizației sindicale

Federația Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică şi Resurse Energetice (FSCRE)  a organizat miercuri, 29 noiembrie un seminar de instruire pentru membrele Organizației de Femei din cadrul FSCRE cu genericul  “Femeia în sindicate . Abilități de succes în societate”.

 

     Lucrările seminarului au fost desfășurate în incinta Institutului Muncii, la care au participat 40 de sindicaliste,  membre ale  Organizației de Femei din cadrul Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică și Resurse Energetice (FSCRE), lideri sindicali.

     Obiectivul de bază al activității de instruire  a fost dezvoltarea abilităţilor personale ale femeilor – lidere sindicaliste, pentru a creşte eficienţa organizației sindicale.  

 

2

 

     Agenda seminarului a prevăzut un program amplu și interactiv, fiind livrat de directorul Centrului internațional de dezvoltare a personalității și psihologul-couch, Tatiana Șhapovalova. O parte semnificantă a acestui seminar a fost participarea cu inters a doamnelor de a afla tehnici moderne de creare a imaginii unei femei de succes în societatea noastră, dezvoltarea capacităților de luare a deciziilor și motivarea comunității în care activează spre un vector cu orientări pozitive și social activ. ”Este importantă stima de sine în crearea imaginii unei femei – lider de sindicat, atât gestionarea stresului profesional în contextul dinamicii pieței muncii, cât și  dezvoltarea relațiilor interumane bazate pe empatie. Constat cu satisfacție că am descoperit un grup de femei bine pregătite, capabile să facă față provocărilor vieții”, a subliniat formatorul.

3

     Președintele Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică și Resurse Energetice din Moldova, doamna Margareta Strestian a menționat că dezvoltarea și valorificarea abilităților personale constituie o condiție a reușitei profesionale, mai ales pentru liderii sindicali. ”Având în cadrul Federației un număr considerabil de femei, circa 30 la sută, dintre care majoritatea sunt lideri sindicali, ne confruntăm cu o serie de provocări în raporturile de muncă. Astfel, este foarte important pentru o doamnă care are obligațiuni pe bază obștești, să fie un lider bine pregătit, un lider care să se bucure de succes în cadrul organizației sindicale care o conduce, să fie stimat și mai ales recunoscut de partenerii sociali atunci când merge la un dialog. Anume din acest considerent organizăm astfel de acțiuni ca să impulsionăm spre autoritate, spre curaj și spre dorința de a-și crea o imagine pozitivă în societate”, a conchis liderul sindical.

 

6

      De asemenea, în cadrul seminarului femeile sindicaliste din cadrul FSCRE s-au implicat activ inclusiv la diverse exerciții de dezvoltare a abilităților și role-play-uri privind arta de autoprezentare și arta oratorică în comunicare publică.