MD-2012, mun. Chișinău, str. 31 August 1989, nr.129

  secretariat@fscre.md       (022)26-65-76

De - adminfscre

Femeia modernă. Imaginea femeii de succes în societate

La 18 mai curent, Federația Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică şi Resurse Energetice (FSCRE) a organizat  un seminar cu genericul “Femeia modernă. Imaginea femeii de succes în societate”,  pentru membrele de sindicat, angajate în cadrul întreprinderii SRL “Taraclia-gaz”.

      Evenimentul  s-a desfăşurat în or. Taraclia,  în incinta SRL „Taraclia-gaz”, organizaţie membră a FSCRE, la care  au participat  35 de femei angajate la   SRL „Taraclia-gaz” .

      Activitatea de instruire  a avut drept scop, dezvoltarea abilităţilor personale ale femeilor – membre de  sindicat.

      Președintele Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică și Resurse Energetice din Moldova, doamna Margareta Strestian a venit cu un mesaj de salut la inaugurarea evenimentului și a menționat importanța unor evenimente de acest gen, ce vin întru susținerea femeilor  “Astăzi o să vorbim despre despre femeie, femeia-mamă, femeia-soție, femeia-fiică, femeia modernă. Pînă acum, nu demult, femeia era considerată cea care trebuie să aibă grijă de familie și de problemele casnice. Iată că femeia de astăzi poate fi un bun profesionist la locul de muncă. Acest seminar-trening, are drept scop, susținerea femeilor  pentru a le îndruma  în soluționarea problemelor cu care se confruntă salariatele la locul de muncă  și aplicarea tehnicilor de ridicare a gradului de încredere și succese, ce le vor fi de ajutor atît pentru dezvoltarea capacităților personale cît și cele profesionale”. De asemenea,  doamna  Strestian a ținut să precizeze importanța femeii în viața cotidiană. Femeile din ziua de astăzi reușesc să găsească echilibrul între viața persoanlă și cea profesională, sunt dispuse să-și sacrifice timpul liber pentru a menține balanța într-o poziție favorabilă.

10

      Cu un mesaj de salut la deschidere a venit și domnul Vitalie Mozgovoi, inginer-șef SRL “Taraclia-gaz” care, a consemnat importanța și rolul femeilor ce activeazăt în cadrul întreprinderii.

      Participantele la seminar, împreună cu formatorul Tatiana Șhapovalova, directorul Centrului internațional de dezvoltare a personalității și psihologul-couch,  au abordat subiecte ce ţin de tematica seminarului, în special studierea tehnicilor moderne întru  crearea imaginii unei femei de succes în societatea modernă, dezvoltarea capacităților de luare a deciziilor și motivarea comunității în care activează spre un vector cu orientări pozitive și social activ.  Formatorul a remarcat  că, femeia modernă excelează în carieră și reușește să găsească timp și pentru familie, iar cu toate acestea, concepțiile oamenilor în legătură cu rolul femeii nu s-au schimbat atît de mult în ultimii ani pe cît ne-ar plăcea să credem. Femeile sunt cele mai complexe ființe si odata cu modernitatea ele au devenit perfecționiste și atente la fiecare detaliu. Astfel, femeia    s-a transformat intr-o femeie modernă, puternică, care atinge apogeul și reușește să fie parte importantă a societății.

25

      Studiu de caz şi exemple concrete din colectivele unde activează femeile, prezente la seminar, au fost analizate fiecare în parte. Totodată, participantele la întrunire au accentuat necesitatea promovării femeii în societate, în special în diferite procese decizionale și de planificare, acesta fiind unul din obiectivele importante ale activității tuturor structurilor sindicale ale femeilor.

      313230

      Preşedintele Comitetului Sindical, Marina Dimitrova a remarcat că,  a fost foarte încîntată să vadă interes sporit din partea participanților pentru seminar și a exprimat mulţumirea pentru organizarea unor astfel de evenimente, tematicile  fiind destul de importantă în viața de zi cu zi.

      Participantele seminarului au susţinut această idee şi au propus de a continua activitatea de instruire pe diverse tematici ce ţin de apărarea drepturilor şi intereselor femeilor  – membre de sindicat  şi pe viitor.

43