MD-2012, mun. Chișinău, str. 31 August 1989, nr.129

  secretariat@fscre.md       (022)26-65-76

De - adminfscre

Cei mai talentați copii ai membrilor de sindicat

Copiii membrilor de sindicat ai  Federației  Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică și Resurse Energetice din Republica Moldova (FSCRE) au participat vineri 8 iunie,  în  etapa finală a Concursului  „Copii talentaţi ai membrilor de sindi­cat”.  După ce au recitat poezii, copiii au primit, din partea Confederaţiei Naţionale a Sindicate­lor, diplome, cadouri şi dulciuri.

       Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM), împreună cu Comisia de Femei din cadrul CNSM, au desfășurat vineri, 8 iunie, ceremonia de premiere a copiilor talentați ai membrilor de sindicat, care au participat activ anterior la concursurile organizate de centrele sindicale național-ramurale cu prilejul marcării Zilei Internaționale a Copiilor.

       La evenimentul festiv, care a avut loc în în incinta teatrului de păpuși “Licurici”, a participat conducerea CNSM și a Consiliului de Femei din cadrul CNSM, președinți ai centrelor sindicale național-ramurale,  copii ai membrilor de sindicat și părinții acestora.

      La concurs au particpat,   copiii membrilor de sindicat, cu vârstă cuprinsă între 7 și 14 ani.

      Din  partea Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică și Resurse Energetice din Republica Moldova, au participat:

     Bogdana-Bianca Vistirniceanu  (10 ani) – SRL „Bălți-gaz”, cu piesa musicală “Doină – dor nemărginit”;11

Ilinca Hăbășescu (8 ani) – SRL „ Bălți-gaz”, cu poezia “În limba ta” de Grigore Vieru;

4

Bogdan Pazurati (9 ani) – SRL “Bălți-gaz”, cu poezia “Doina” de Ana Blandiana.

2

       Cu acest prilej, CNSM a oferit ca cadou copiilor un spectacol la Teatrul Republican pentru Copii „Licurici”.

       Prin organizarea acestui concurs, se demonstrează că CNSM este preocupată nu numai de problemele curente ale celor maturi, precum este protejarea intereselor și drepturilor salariaților, membri de sindicat, dar și de tinerele talente care se nasc în țară noastră și care necesită multă grijă și atenție pentru a fi dezvoltate. O altă oportunitate, ar fi în viziunea președintelui Comisiei de Femei a CNSM, o șansă de conștientizare a avantajelor pe care le comportă sindicatele din perspectiva afirmării talentelor lor, îi va determina să devină membri de sindicat.