MD-2012, mun. Chișinău, str. 31 August 1989, nr.129

  secretariat@fscre.md       (022)26-65-76

De - adminfscre

O nouă ediţie a Spartachiadei FSCRE şi a Spartachiadei SA “Moldovagaz”

În mod tradiţional, în perioada 6-8 septembrie, Federaţia Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică şi Resurse Energetice a desfăşurat cea de-a XXVII-a ediţie a Spartachiadei FSCRE şi cea de-a XVII-a ediţie a Spartachiadei  SA “Moldovagaz”.  

       Evenimentul a avut loc la Casa de Odihnă “Camping” din oraşul Vadul lui Vodă şi a reunit peste 500 de salariaţi, care sunt membri de sindicat. 

       La festivitatea deschiderii Spartachiadei au participat preşedintele Consiliului de Administraţie al SA “Moldovagaz”, Vadim Ceban, preşedintele Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor, Oleg Budza, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie  al SA “Moldovagaz”- Iacov Cazacu, campioana olimpică Larisa Popov, membră a Executivului Comitetului Național Olimpic al Republicii Moldova, toţi conducătorii unităţilor economice din ramură, afiliate la federaţie, preşedinţii organizaţiilor sindicale primare.

       În mesajul său de salut, Margareta Strestian, preşedintele FSCRE a menţionat că evenimentul se desfăşoară sub egida Consiliului General al federaţiei de ramură, cu suportul financiar al întreprinderilor din domeniu şi are drept scop de a promova un mod sănătos de viaţă în colectivele de muncă, de a propaga sportul drept mijloc de fortificare a sănătăţii şi profilaxiei bolilor profesionale, dar şi a de a consolida relaţiile de prietenie şi schimbul de experienţă între participanţi.

3a

       În competiţii au fost antrenate 18 echipe sportive din cadrul întreprinderilor din branşă. Acestea sunt:  SA “Moldovagaz”, SRL “Chişinău-gaz”, SRL “Bălţi-gaz”, SRL “Ialoveni-gaz”, SRL “Moldovatransgaz”, SRL “Cimişlia-gaz”, SRL “Cahul-gaz”, SRL “Taraclia-gaz”, SRL “Floreşti-gaz”, SRL “Ungheni-gaz”, SRL “Ştefan-Vodă-gaz”, SRL “Edineţ-gaz”, SRL “Orhei-gaz”, SRL “Gagauz-gaz”, SRL “Transautogaz”,  SRL “Flacăra Albastră”, SRL “LUKoil-Moldova”. În calitate de invitaţi, pentru al doilea an consecutiv, participă echipa sportivă din cadrul întreprinderii “Tiraspoltransgaz”.

       Preşedintele FSCRE a subliniat că “sindicatele acordă o atenţie deosebită propagării unui mod de viaţă sănătos, prin susţinerea şi desfăşurarea competiţiilor sportive în masă, cu scopul de a organiza odihna activă, de a întări sănătatea prin practicarea permanentă a activităţilor sportive. Conform Reglamentului de desfăşurare a spartachiadei, competiţiile sportive au avut loc în prima etapă în organizaţiile sindicale primare, iar cei mai puternici au fost selectați să participe la spartachiada la nivel de ramură.          

       Competiţiile sportive au avut loc la următoarele probe: minifotbal, volei (femei şi bărbaţi), tenis de masă, ştafeta olimpică, sărituri în lungime, şah, joc de dame, darts, tragerea odgonului, ridicarea greutăţilor, concursul familiei. Probele au fost evaluate de către un colegiu, format din 15 arbitri, în frunte cu Veaceslav Prozorov, arbitru de categorie internaţională, care este şi preşedintele colegiului de arbitri din cadrul Federaţiei de Volei din Republica Moldova. 

6a

      “Mulţumim tuturor partenerilor sociali din ramură, preşedinţilor organizaţiilor sindicale primare, membre ale FSCRE, care ne susţin în toate activităţile desfăşurate de federaţie şi care au organizat participarea echipelor la competiţii sportive. Suntem bucuroşi şi le mulţumim că au dat curs invitaţiei noastre colegii şi bunii noştri prieteni de la “Tiraspoltransgaz”, care au delegat la spartachiadă  26 de salariaţi”, a spus Margareta Strestian. “Apreciem reprezentanţii Departamentului Informaţional al CNSM şi ai ziarului “Vocea poporului”, care vor monitoriza mersul competiţiilor şi vor pegăti informaţie relevantă despre spartachiadă. Mulţumim organizatorilor acestui eveniment şi vouă, tuturor participanţilor, pentru optimismul şi dorinţa de a atinge noi performanţe în lumea sportului.  Dorim ca participanţii la actuala ediţie să stabilească relaţii de colaborare şi schimb de experienţă, bazate pe principiul solidarităţii, reprezentativităţii, egalităţii de gen şi de promovare a tinerilor, celor ce le aparţine prezentul şi viitorul. Fiţi puternici, uniţi, activi, fiţi o forţă!”, a accentuat preşedintele FSCRE.

       În cadrul Spartachiadei a devenit o frumoasă tradiție  ca  toate echi­pele participante să  primească în dar „Cupa Pri­eteniei”. 

2a

       După evaluarea probelor de către colegiul de arbitri, în clasamentul general au devenit câştigătoare echipele sportive de la “Moldovatransgaz” (locul I), “Chişinău-gaz”(locul II) şi “Bălţi-gaz” (locul III).

Mini-fotbal:

Locul I – “Bălţi-gaz”

Locul II – “Moldovatransgaz”

Locul III – “Chişinău-gaz”

 

Volei bărbaţi:

Locul I – “Moldovatransgaz”

Locul II – “Tiraspoltransgaz”

Locul III – “Chişinău-gaz”

 

Volei feminin:

Locul I – “Chişinău-gaz”

Locul II – “Taraclia-gaz”

Locul III – “Moldova-gaz”

 

Tenis de masă:

Locul I – “Chişinău-gaz”

Locul II – “Moldovatransgaz”

Locul III – “Cahul-gaz”

 

Ştafeta olimpică:

Locul I  – “Moldovatransgaz”

Locul II – “Chişinău-gaz”

Locul III – “Ungheni-gaz”

 

Sărituri în lungime:

Locul I – “Moldovatransgaz”

Locul II – “Chişinău-gaz”

Locul III – “Cimişlia-gaz”

 

Joc de dame:

Locul I – “Tiraspoltransgaz”

Locul II – “Moldovatransgaz”

Locul III – “Chişinău-gaz”

 

Şah:

Locul I  – “Tiraspoltransgaz”

Locul II – “Chişinău-gaz”

Locul III – “Floreşti-gaz”

 

La Cupa preşedintelui FSCRE, pe primul loc s-au plasat sportivii de la “Bălţi-gaz”, pe locul II – cei de la “Moldovagaz”, iar pe locul III – echipa sportivă de la “Moldovatransgaz”.

 

Darts:

Locul I – “Moldova-gaz”

Locul II – “Chişinău-gaz”

Locul III – “Moldovatransgaz”

 

Ridicarea greutăţilor:

Locul I – “Bălţi-gaz”

Locul II – “Moldovatransgaz”

Locul III – “Cimişlia-gaz”

 

Tragerea odgonului:

Locul I – “Orhei-gaz”

Locul II – “Bălţi-gaz”

Locul III – “Edineţ-gaz”

 

Concursul familiilor: “Tata, Mama și un copil” cu vârsta între 7/10 ani.  

locul I – SRL Orhei-gaz

locu II – SRL Cimișlia-gaz

locul III – SRL Cahul-gaz

 

Echipele plasate pe primele trei locuri au fost distinse cu diplome, cupe  şi premii bă­neşti.