MD-2012, mun. Chișinău, str. 31 August 1989, nr.129

  secretariat@fscre.md       (022)26-65-76

De - adminfscre

Femei informate – generații protejate

Federaţia Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică şi Resurse Energetice din Republica Moldova (FSCRE) a organizat în data de 23 octombrie curent, seminarul cu genericul „Femei informate–generații protejate”.

       Evenimentul s-a desfășurat în incinta S.A. „Viorica-Cosmetic”, or.Chișinău,   întrunind  20  persoane,  membre a Comisiei  de Femei din cadrul  FSCRE.  

       Seminarul a fost deschis cu un cuvânt de salut, de către Președintele Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică și Resurse Energetice din Republica Moldova, Margareta Strestian. Președintele FSCRE, a menționat că peste 30% din membrii de sindicat din ramură sunt femei, iar acestea se implică activ în procesele de negocieri și de apărare a drepturilor și intereselor membrilor de sindicat, informația acumulată în cadrul seminarului dat urmând a fi comunicată în colectivele de muncă.

IMG_2888111

 

      Doamna Liuba Rotaru, președintele Comisiei de Femei din cadrul CNSM, prezentă la conferință în calitate de formator  a abordat tematici referitoare ce vizează protecția social-economică a salariaților; unele modificări în legislație cu privire la sistemul asigurărilor sociale; Legea privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar. Participantele la seminar au avut posibilitatea să adreseze diverse întrebări  și să primească răspunsuri care s-au referit în principal la particularitățile Bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2019.

       “Mesajul de bază către membrele de sindicat din cadrul Federației  – că, o informare corectă a femeilor este factorul care ar influența viața spre bine   a femeilor din Republica Moldova”, a menționat Liuba Rotaru, președintele Comisiei de Femei din cadrul   CNSM.                                                             

       Activitatea  face parte  din campania „Femei informate, generații protejate” care a  fost lansată la începutul lunii martie de Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova.

IMG_2916222222