MD-2012, mun. Chișinău, str. 31 August 1989, nr.129

  secretariat@fscre.md       (022)26-65-76

De - adminfscre

Educația și informarea tinerilor sindicaliști

 Astăzi, 12 decembrie, Federația Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică și Resurse Energetice din Republica Moldova (FSCRE) a organizat un seminar pentru membrii Comisiei de Tineret cu genericul „Prin educație și informare spre un sindicat puternic”  în incinta Institutului Muncii.

         Seminarul a fost deschis de Roman Țurcan, Președintele Comisiei de Tineret din cadrul FSCRE, care a accentuat importanța formării tinerilor pentru formarea rezervelor de cadre în organele sindicale.

         Prezentarea formatorului Lilia Franț, a inclus informații referitor la comunicarea verbală, nonverbală, comunicarea în scris, comunicarea în grup, stilurile de comunicare.

         Activitatea a fost realizată prin metode interactive, lucru în grup, brainstorming, având ca scop stimularea prin participarea liberă și spontană la discuții a tuturor participanților.

Prezentare

         Tinerii sindicaliști au obținut abilități  necesare pentru o comunicare eficace. Unele dintre acestea sunt utilizate pentru colectarea informatiilor (respectiv conducerea fluxului comunicațional spre zonele de interes, perceperea  mai buna a mesajului etc.), altele pentru transmiterea mesajelor.

         A doua parte a seminarului a fost axată pe totalurile activității Comisiei de Tineret din cadrul Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică și Resurse Energetice din Republica Moldova, pentru anul 2019.

Roman

         Participanții la seminar au venit cu propuneri la planul de activitate a Comisiei de Tineret din cadrul FSCRE pentru 2020, solicitînd mai multe instruiri.