MD-2012, mun. Chișinău, str. 31 August 1989, nr.129

  secretariat@fscre.md       (022)26-65-76

De - adminfscre

Instruirea și formarea liderilor și activului sindical

Federația Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică și Resurse Energetice din Republica Moldova (FSCRE) a organizat în data de 11 decembrie curent, un seminar pentru pentru liderii  sindicali cu genericul: „Dezvoltarea competențelor liderilor și activului sindical”.

         Evenimentul a avut loc în incinta Institutului Muncii, cu participarea liderilor și activului sindical din organizațiile sindicale primare din cadrul FSCRE.

         Dna Margareta Strestian, Presedintele Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică și Resurse Energetice din Republica Moldova, în mesajul său de salut a menționat importanța instruirilor în domeniul legislației, pentru dezvoltarea competențelor liderilor și activului sindical. Un lider bine instruit și bine format juridic va obține rezultate benefice în apărarea și promovarea drepturilor membrilor de sindicat.

 

Toti5

         În calitate de formator, Ilona Josanu a vorbit despre modificările actuale ale legislației muncii și impactul acestora asupra activității reprezentanților salariaților, reglementarea timpului de odihnă, perfectarea raporturilor de muncă cu privire la timpul de odihnă, modificarea timpului de muncă și timpului de odihnă.

         Formatorul a prezentat suportul documentar necesar cu privire la reglementarea timpului de odihnă, pentru a facilita activitatea liderului de sindicat.

         Participanții la seminar au lucrat în grup, examinînd cazuri practice de conflicte la locul de muncă.

grup3 grup

         Sesiunea de întrebări și răspunsuri a fost intereactivă, participanții fiind deschiși și implicativi.