MD-2012, mun. Chișinău, str. 31 August 1989, nr.129

  secretariat@fscre.md       (022)26-65-76

De - adminfscre

Protecția social economică a salariaților, factor important în activitatea sindicală

Federația Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică și Resurse Energetice a organizat la 21 august curent, seminarul informativ on-line, cu genericul: ,,Protecția social economică a salariaților, factor important in activitatea sindicală”.

La seminar au participat președinții organizațiilor sindicale primare din cadrul FSCRE, invitați din cadrul Federației ,,SINDGEOCAD” și  Federația Sindicatelor Lucrătorilor din  Industria Ușoara din RM.

Seminarul a fost deschis cu un cuvânt de salut, de către Președintele Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică și Resurse Energetice din Republica Moldova, Margareta Strestian, menționând  importanța seminarului, care are rolul de a spori capacitățile liderilor de sindicat.

Doamna Liuba Rotaru, formatorul seminarului, a informat participanții despre modificările în cadrul legislativ al Republcii Moldova referitor la protecția social-economică a salariaților, axîndu-se pe o serie de subiecte, cum ar fi reexaminarea pensiilor, stabilirea pensiilor pentru limita de vîrstă, de dezabilitate, de urmaș și a altor categorii de pensie, acordarea indemnizațiilor în cazul decesului unuia dintre soți,  acordarea indemnizațiilor, ajutoarelor, alocațiilor si a altor presțatii sociale.

Participanții au apreciat  utilitatea informației și și-au exprimat mulțumirea pentru oportunitatea de a participa la seminar.