MD-2012, mun. Chișinău, str. 31 August 1989, nr.129

  secretariat@fscre.md       (022)26-65-76

De - adminfscre

Reuniunea subregională a organizațiilor sindicale membre ale IndustriALL Global Union

 

Peste 50 de lideri sindicali și activiști din 45 de organizații afiliate la IndustriALL Global Union din unsprezece țări din Europa de Est și Asia Centrală s-au întâlnit online pe 11 decembrie 2020 pentru a discuta provocările, reușitele și experiențele organizației în timpul pandemiei. Republica Moldova a fost reprezentată de Margareta Stretian, președinte al Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică și Resurse Energetice, și Ion Pîrgaru, președinte al Federației Sindicatelor din Comunicații din Moldova.

Reprezentanții organizațiilor afiliate au raportat cu privire la acțiunile sindicatelor țărilor din regiune, schimbări în sistemul relațiilor de muncă, încălcări ale drepturilor sindicale, măsuri luate de sindicate legate de pandemia COVID-19.

Vadim Borisov, secretar regional IndustriALL, a vorbit despre evenimentele și campaniile online desfășurate și despre modul în care IndustriALL își sprijină afiliații din regiune.

Totodată, Walter Sánchez, secretarul general al IndustriALL, a descris modul în care organizația și-a ajustat operațiunile în timpul pandemiei pentru a-și sprijini cel mai bine afiliații. Sánchez a informat, de asemenea, participanții cu privire la pregătirile pentru cel de-al treilea Congres al IndustriALL care va avea loc online în septembrie 2021.

Kemal Özkan, secretar general adjunct al IndustriALL, a felicitat afiliații pentru preluarea controlului asupra situației Covid-19 la locul de muncă, luarea măsurilor necesare pentru a proteja sănătatea și veniturile lucrătorilor și pentru a asigura sustenabilitatea companiilor prin legislație, convenții colective și dialog social.