MD-2012, mun. Chișinău, str. 31 August 1989, nr.129

  secretariat@fscre.md       (022)26-65-76

De - adminfscre

Femeia – un rol important în mișcarea sindicală modernă.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, în ajunul zilei de 8 Martie, Margareta Strestian,  Președinte al Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică și Resurse Energetice din Republica Moldova (FSCRE) din numle Consiliului General a înmînat  Diplome si cadouri  pentru activitate și contribuție în apărarea drepturilor și intereselor femeilor, la 46 de femei sindicaliste, membre ale  Comisiei de Femei și Comisiei de Tineret din cadrul organizațiilor sindicale primare.

Conform indicilor raportului statistic, la 1 ianuarie 2021, femeile din cadrul Sindicatului de ramură constituie circa 28 de % din numărul membrilor de sindicat.

Comisia de femei din cadrul FSCRE întrunește 19 membre reprezentante ale organizațiilor sindicale primare din cadrul  FSCRE.

Obiectivul prioritar al Comisiei de Femei rămâne a fi: consolidarea acțiunilor în vederea protejării drepturilor profesionale, economice și sociale ale femeilor membre de sindicat din ramură. În scopul realizării obiectivelor propuse CF organizează și participă la activități ce țin de: protecția social economică a femeilor, rerspectarea drepturilor femeilor, sănătatea și securitatea femeilor la locul de muncă etc, cu formatori  ai  CNSM, experți, psihologi și reprezentați ai altor structuri.

Margareta Strestian a adresat un mesaj de felicitare reprezentantelor OSP, mulțumindu-le pentru implicarea activă și dorindu-le  o primăvară plină de armonie, înțelegere, apreciere și bunăstare.