MD-2012, mun. Chișinău, str. 31 August 1989, nr.129

  secretariat@fscre.md       (022)26-65-76

De - adminfscre

Copiii salariaților membrilor de sindicat din cadrul FSCRE au fost menționați pentru creativitatea de care au dat dovadă în cadrul unui eveniment festiv, parte a concursului de desen „Pace în cuvinte și culoare”

Copiii, împreună cu părinții lor, membri de sindicat și liderii de sindicat din cadrul OSP al Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică și Resurse Energetice din Moldova (FSCRE), au participat  la un eveniment  festiv astăzi 1 iunie 2021, organizat cu prilejul „Zilei Internaționale a copilului”, în incinta Casei Sindicatelor în cadrul căruia  învingătorii  concursului „Pace în cuvinte și culoare”, au fost  menționați cu Diplome și cadouri.

Concursul are drept scop identificarea și aprecierea autorilor celor mai creative și valoroase desene, care vizează importanța menținerii păcii pentru dezvoltarea societății umane.

În cadrul festivității  de premiere,deja la a V-a ediție, Margareta Strestian, președinte al FSCRE a adresat un mesaj de felicitare cu ocazia „Zilei Internaționale a Copilului” și a mulțumit tuturor participanților la concurs pentru participare activă și dedicație spirituală.

Anul acesta copiii membrilor de sindicat din cadrul FSCRE, au participat într-un număr record cu 255 de lucrări. Desenele au fost executate în creioane colorate, acuarelă, cariocă  și vopsele pe bază de ulei, cu vîrsta cuprinsă între 7 -16 ani.

Toţi copiii în lucrările sale au impresionat prin creativitate, tehnica de desen utilizată şi inspiraţia deosebită reflectată în tematica desenelor.

În conformutate cu Regulamentul cu privire la desfășurarea concursului de desen, lucrările copiilor au fost selectate pe categoria de vîrstă, fiecărei categorii atribuindu-i-se locurile I, II, III și menționați cu Diplome de Premiant și cadouri de preț după cum urmează:

La categoria de vîrstă 7-10 ani:

Locul I  – Alexandra Șchirnicova, organizația sindicală primară SRL „Moldovatransgaz”;

Locul II –  Nazarii Masleac, organizația sindicală  primară SRL „Bălți  – Gaz ”;

Locul III  – Nicolai Obreja, organizația sindicală primară SRL „Cimișlia – Gaz ”,     filiala „Basarabeasca -Gaz”.

      La categoria de vîtstă 11-13 ani:

 Locul I  – Daniil Prohnițchi, organizația sindicală primară SRL „Edineț – Gaz”, filiala „Dondușeni- Gaz”;

Locul II  – Daria Gîncu, organizația sindicală  primară SRL „Ungheni – Gaz ”;

Locul III  – David Cuijuclu, , organizația sindicală primară SRL „Gagauz – Gaz ”.

    La categoria de vîtstă 14-16 ani:

 Locul I  –  Olga Simon, organizația sindicală primară SRL „Chișinău – Gaz ;

 Locul II  – Danu Sîrbu, organizația sindicală  primară SRL „Orhei – Gaz ”,

 filiala „Telenești – Gaz ;

 Locul III  – Patricia Pohilenco , organizația sindicală primară SRL „Ștefan-Vodă – Gaz ”.

Premiul special, pentru creativitate, instituit în exclusivitate, de către Comisia de concurs, i-a revenit lui Alexandru Leșan, organizația sindicală primară SRL „Ialoveni – Gaz ”, vârsta 11 ani.

Prin urmare, la înmînarea Diplomelor și cadourilor, copiii premianți au descris tema reflectată în lucrarea sa, cu cuvinte proprii.

La finalul evenimentului membrii Comisiei: Elizaveta Iurcu, vicepreședinte al Federației Sindicatelor din Comunicații din Republica Moldova și Veronica Istrati, consilier principal al Federației Sindicale „Sănătatea”,  au adresat învingătorilor la concurs și părinților acestora, un mesaj de multumire și recunoștință pentru participare.

Prezenți la eveniment liderii sindicali din cadrul OSP „Edineț – Gaz”, OSP SRL „Ștefan-Vodă-Gaz”, OSP SRL „Ialoveni-Gaz” și OSP SRL „Ungheni-Gaz” au menționat despre buna organizare și au adus mulțumiri președintei Margareta Strestian și echipei FSCRE.

Torta cu tematica reprezentativă a concursului a fost un deliciu deosebit și savurată cu plăcere de  copii și cei prezenți la eveniment.

Le mulțumim părinților, care au încurajat copiii să participe la acest concurs și liderilor de sindicat al OSP  pentru implicare și contribuție.

Copilăria e cadoul pe care ni-l dă viaţa. Le dorim tuturor copiilor multa sănătate, copilărie fericită și să continuie să-și dezvolte abilitățile și talentul în arta desenului și picturii. LA MULTI ANI DRAGI COPII!!!