MD-2012, mun. Chișinău, str. 31 August 1989, nr.129

  secretariat@fscre.md       (022)26-65-76

De - adminfscre

Biroul Executiv al FSCRE a demarat o acțiune de susținere a membrilor de sindicat cu genericul ,,Susținem părinții cu inimi blânde și puternice,,

3 Decembrie – Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități are ca obiectiv promovarea înțelegerii problemelor legate de dizabilitate și mobilizarea susținerii demnității, drepturilor și bunăstării persoanelor cu dizabilități.

Copiii sunt cei mai grav afectați de această situație. Ei nu înțeleg faptul că sunt diferiți de marea majoritatea a populației. Nu pot să țină pasul cu cei de vârsta lor, înțeleg mai greu și se pot exprima mai greu.

Pentru a-i ajuta pe părinții-membri de sindicat, care au la îngrijire copiii cu grad sever de dizabilitate, Biroul Executiv al FSCRE a demarat la 24 noiembrie 2021,  o acțiune de sprijin, cu genericul ,,Susținem părinții cu inimi blânde și puternice,,.

Cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități 42 membrii de sindicat vor primi ajutor material unic, în valoare de 3000 lei. Susținerea financiară este acordată în scopul ameliorării situației materiale a copiilor cu grad sever de dizabilitate  din cadrul a 17 organizații sindicale membre ale FSCRE.

În această zi, sindicatul de ramură și organizațiile sindicale membre ale FSCRE, se implică şi manifestă sprijinul membrilor de sindicat, care au copii cu grad de dizabilitate să se bucure de șanse egale. Prin aceasta se încearcă, de asemenea, sensibilizarea opiniei publice cu privire la avantajele care ar rezulta din integrarea persoanelor cu dizabilități în fiecare aspect al vieții.