MD-2012, mun. Chișinău, str. 31 August 1989, nr.129

  secretariat@fscre.md       (022)26-65-76

De - adminfscre

Sindicalistele din cadrul SRL Bălți-gaz își dezvoltă abilitățile în cadrul unui seminar

La  8 iulie  curent, Federația Sindicatelor Lu­crătorilor din Industria Chimică și Resurse Energetice din Republica Moldova, în comun cu comitetul sindical al SRL Bălți-gaz, a organizat în or. Bălți, un seminar cu genericul ,,Cum să îmbunătățim sănătatea și energia femeilor”.

La activitate au participat 35 membre de sindicat din cadrul SRL Bălți-gaz și filiale: Râșcani-gaz, Glodeni-gaz, Sângerei-gaz, Bălți-gaz și Fălești-gaz.

Seminarul a fost deschis de  președinta comitetului sindical Dna Maria Amarfii, care a informat participantele privind necesitatea și importanța organizării seminarului dat. De asemenea, Dna Maria Amrafii a vorbit și de contribuția Federației la asigurarea  securității  și sănătății membrilor de sindicat prin acordarea ajutoarelor materiale pentru efectuarea tratamentului necesar, ca urmare a infectării cu virusul SARS-CoV-2 (COVID-19).

Prezent la deschidere, Dl Victor Curinoi, inginer-șef al SRL Bălți-gaz a menționat, că un astfel de seminar, fiind organizat pentru prima dată în cadrul întreprinderii, este binevenit și util pentru întreaga societate.

Tatiana Șapovalova, directoarea Centrului pentru imagine și dezvoltare personală, psiholog, în calitate de formator al seminarului, a instruit  sindicalistele  cum să-și  întărească sistemul nervos și imunitatea, importanța sănătății și longevitatea, deoarece cu fiecare an, femeia devine tot mai puternică și mai înțeleaptă.

În cadrul seminarului participantele au făcut cunoștință cu metode și tehnici de întinerire, ce este energia feminină, fonul hormonal al femeilor și menținerea tinereții după 40 ani.

De asemenea o atenție deosebită în cadrul activității s-a acordat subiectelor: restabilirii echilibrului în relaţia de cuplu, crearea și consolidarea familiei, energia psihică și menținerea familiei.

Participantele au adresat formatoarei un șir de întrebări referitoare la subiectele abordate, primind răspunsuri și explicații calificate. Totodată, făcând o evaluare a seminarului, acestea au menționat că astfel de seminare sunt foarte necesare și eficiente, aducând mesaje de mulțumire organizatorilor seminarului.