MD-2012, mun. Chișinău, str. 31 August 1989, nr.129

  secretariat@fscre.md       (022)26-65-76

De - adminfscre

Cina Olimpică 2023

La 27 ianuarie, curent a avut loc un eveniment solemn care a marcat 32 de ani de la fondarea Forului Olimpic din țara noastră.

Evenimentul este dedicat zilei de fondare a CNOS, (29 ianuarie 1991), dar și totalizării celor mai performante rezultate sportive ale anului 2022, a instituțiilor și persoanelor care au contribuit în mod esențial la promovarea sportului și valorilor olimpice.

În cadrul evenimentului invitatul de onoare al serii a fost președintele Comitetului Olimpic Sportiv Român, Mihai Covaliu.

Anul 2022 a fost unul cu roade bogată în lumea sportului din Republica Moldova.

Cina Olimpică a ajuns la cea de-a  X-a ediții, cu participarea a numeroșilor sportivi de performanță, antrenori, personalități de Stat, parteneri și conducători ai mai multor  Federații.

Cel mai important obiectiv din acest an va fi selecția către Campionatul Mondial din luna august care va avea loc în orașul german Duisburg, unde cei mai buni sportivi vor fi calificați pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

Pentru a menționa cele mai frumoase rezultate sportive, CNOS a instituit mai multe categorii de premii.

De remarcat faptul, că în cadrul evenimentului festiv, Federația Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică și Resurse Energetice din Republica Moldova (FSCRE), în persoana președintei Margareta Strestian, a fost nominalizată cu DIPLOMĂ DE EXCELENȚĂ, pentru contribuția substanțială în promovarea sportului și a Mișcării Olimpice în Republica Moldova.

FSCRE va pleda în continuare pentru promovarea valorilor sportive și a modului sănătos de viață.