MD-2012, mun. Chișinău, str. 31 August 1989, nr.129

  secretariat@fscre.md       (022)26-65-76

De - adminfscre

Etapa II de instruire a participanților la Concursul pentru tineri membri de sindicat „Tânăr lider sindical al FSCRE”

La  19 – 20 aprilie curent, în conformitate cu prevederile Regulamentului de Concurs pentru tineri membri de sindicat: „Tânăr lider sindical al FSCRE”, lansat la 02.03.2023,  format online, s-a desfășurat Etapa II de instruire a participanților din cadrul a 22 organizații sindicale primare membre ale Federaţiei Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică şi Resurse Energetice din Republica Moldova (FSCRE).

Concursul menționat este implementat pentru a contribui la conștientizarea de către tinerii salariați a rolului esențial al Sindicatului în protejarea drepturilor și intereselor de muncă și social – economice ale membrilor de sindicat.

Obiectivul activității fiind motivarea apartenenței la sindicat și implicarea tinerilor în activitatea sindicală de zi cu zi.

Margareta Strestian, președinta Federației, a accentuat că acest concurs este o bună experiență acumulată pe parcursul anilor precedenți și contribuie la valorificarea cunoștințelor și abilităților profesionale sindicale a tinerilor în devenire – lideri de sindicat.

Participanții  au fost familiarizați pe diferite aspecte sindicale:

  • MODUL I Dialogul Social la nivel de întreprindere.Contractul Colectiv de Muncă. Tehnici și tactici în negocierea Contractului Colectiv de Muncă. Parteneriatul Social.

(formator național – Victor Talmaci)

  • MODUL II Organizing sindical. Motivația apartenenței la sindicat. Constituirea și dezvoltarea unei echipe sindicale eficiente.

(formator națioanl – Dorin Suruceanu)

Tinerii participanți au apreciat la nivel înalt subiectele abordate de formatori, care le va facilita în continuare activitatea de pregătire în elaborarea lucrărilor pentru concurs.

Federația aduce mulțumiri formatorilor implicați în procesul de instruire și tinerilor înscriși la concurs.

Vă îndemnăm,  fiti activi,  fiți o forță!