MD-2012, mun. Chișinău, str. 31 August 1989, nr.129

  secretariat@fscre.md       (022)26-65-76

De - adminfscre

Inaugurarea ,,Sălii de Dialog” din cadrul filialei ,,Criuleni-gaz” SRL ,,Ialoveni-gaz”

Președinta FSCRE, Margareta Strestian împreună cu vicepreședinta CNSM, Lilia Franț și vicedirectorul Institutului Muncii al Sindicatelor, Dorin Suruceanu, au participat ieri, 22 noiembrie, curent, la o întâlnire cu membrii organizației sindicale și la inaugurarea ,,Sălii de  Dialog”, din cadrul filialei ,,Criuleni-gaz”, SRL ,,Ialoveni-gaz”.

La întrevederea cu colectivul, invitații, în mesajele de salut au  menționat că acest proiect educațional este unul important pentru întreaga mișcare sindicală, are menirea de a dezvolta cunoștințele unei noi pleiade de lideri sindicali, apreciind rolul partenerilor sociali și a dialogului social constructiv între părți, la nivel de unitate.

              La eveniment au participat  directorul SRL ,,Ialoveni-gaz”, Mihai Braga, directorul Filialei ,,Criuleni-gaz”, Anatol Malai și reprezentanți ai organizației sindicale.

Acest proiect sindical individual a fost realizat de Lilia Terentiev, reprezentanta FSCRE, cursantă la proiectul educațional ,,Școala Sindicală din Moldova”, la solicitarea membrilor de sindicat. Proiectul a inclus reconstrucția, dotarea cu mobilier și  tehnică a unei încăperii  sub o ,,Sală de Dialog”, realizat cu susținerea părților: FSCRE, SRL ,,Ialoveni-gaz,, Organizația Sindicala Primară SRL ,,Ialoveni-gaz”,  precum și cu implicarea conducerii și a colectivului filialei ,,Criuleni-gaz”.

     ,,Școala Sindicala din Moldova” a fost lansată de Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova și Institutul Muncii, în acesta an, la a IX-a ediție.  Obiectivul general al acestei școli este de a contribui la formarea și dezvoltarea abilităților și competențelor profesionale a viitorilor lideri sindicali, consolidarea organizațiilor sindicale primare, în scopul apărării și promovării drepturilor salariaților, membrilor de sindicat.

Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestui proiect important pentru membrii de sindicat.