Comisia de Femei a FSCRE a dat start activităților de instruire.
Comisia de Femei a FSCRE a dat start activităților de instruire.
La 03 martie curent, în ajunul Zilei Internaționale a Femeilor – 8 Martie, Comisia de Femei și reprezentantele din cadrul OSP membre ale Federaţiei Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică şi Resurse Energetice din Republica Moldova, au participat în cadrul seminarului cu genericul: „Inteligența emoțională la locul de muncă și în toate aspectele vieții”.
Activitatea se înscrie în Planul de acțiuni al Consiliului General pentru anul 2025, în vederea realizării Strategiei FSCRE pentru anii 2020-2025.
La eveniment, cu un mesaj de salut au fost prezente doamnele:
– Margareta STRESTIAN, președinta FSCRE;
– Lilia FRANȚ, vicepreședinta CNSM;
– Angela OTEAN, președinta Comisiei de Femei a CNSM.
În deschiderea oficială a evenimentului, Margareta STRESTIAN – președinta FSCRE, a dat o apreciere înaltă activității Comisiei de Femei și a mulțumit pentru eforturile depuse pe parcursul anului precedent, subliniind că subiectul activității de astăzi este de interes major pentru femeile sindicaliste în formarea abilităților de gestionare eficientă a propriilor emoții pentru a avea un climat cît mai productiv la locul de muncă și în viața cotidiană.
Lilia FRANȚ, vicepreședinta Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), a încurajat participantele să construiască comunități sindicaliste puternice la nivel de ramură, unitate și a informat despre organizarea Forumul Sindical Național „SINERGIE SOCIALĂ”, în data de 28 martie 2025.
La rândul său, Angela OTEAN, președinta Comisiei de Femei a CNSM, a îndemnat femeile sindicaliste să fie solidare pentru a lupta împotriva provocărilor actuale, totodată activitatea de astăzi, este un prilej de schimb de experiență și de dezbatere a problemelor specifice cu care se confruntă sindicalistele la locul de muncă.
Formatoarea activități dna Ludmila SIOMINA – GHIȚU, psiholog, business trainer a familiarizat sindicalistele despre impactul inteligenței emoționale în leadership și anume:
– Controlarea și gestionarea emoțiilor în activitatea de muncă și alte aspecte ale vieții
– Transformarea emoțiilor negative în emoții pozitive
– Tehnici de gestionare a stărilor
– Motivarea interioară și personală, resurse de a îmbunătăți și construi relații productive și sănătoase
Participantele au însușit abilități de performanță pentru o bună colaborare într-o echipă de lucru, care presupune ca membrii acesteia să îmbine cunoștințele practice cu inteligența emoțională, formată din: conștientizare, empatie, abilități sociale și motivație.
Prin definire, inteligența emoțională este capacitatea de a înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și influența emoțiile altora. Abilitățile profesionale precum empatia, gestionarea stresului și comunicarea eficientă, nu doar că îmbunătățesc atmosfera de lucru în cadrul colectivului, dar contribuie semnificativ la creșterea satisfacției publicului și a eficienței proceselor administrative.
De asemenea, sindicalistele au fost implicate diverse activități interactive pentru a identifica nivelul stresului profesional și al arderii profesionale personale și a discuta despre problemele pe care le-au întâlnit în activitatea lor profesională la acest capitol.
În semn de recunoștință, sindicalistele au primit în dar câte un mărțișor – simbol a primăverii și purității.
La finele evenimentului președinta FSCRE a adresat un mesaj de felicitare dedicat Zilei Internaționale a Femeii – 8 Martie, dorindu-le sănătate, prosperitate și o primăvară caldă în suflet.