MD-2012, mun. Chișinău, str. 31 August 1989, nr.129

  secretariat@fscre.md       (022)26-65-76

De - adminfscre

Sănătatea femeilor la locul de muncă

Întrunirea nominalizată, s-a desfăşurat în or. Cimişlia, în incinta SRL „Cimişlia-gaz”, organizaţie membră a FSCRE. 
   La seminar au participat  25  de femei, care sunt angajate la filiala „Cimişlia-gaz”, filiala SRL” Basarabeasca-gaz” şi reprezentante ale aparatului societăţii.

Doni
   Un mesaj de salut la deschiderea seminarului a fost adresat participantelor de către domnul Petru Doni, directorul  SRL „Cimişlia –gaz”, care a menţionat ca problemele de sănătate şi urmările acestora pot fi prevenite şi reduse cu ajutorul programelor de păstrare şi întărire a sănătăţii femeilor implimentate chiar  la locul de muncă. 
    Preşedintele FSCRE, Margareta Strestian, prezentă  la activitatea menţionată, s-a referit la factorii care duc la apariţia unor riscuri psihosociale la locul de muncă cum ar fi:

  •     volum de lucru in exces;
  •     cerinţe contradictorii;
  •     schimbări organizaţionale gestionate necorespunzător; 
  •     relaţii interpersonale deficitare;
  •     absenţa sprijinului din partea conducătorului şi colegilor de serviciu

  Svetlana Moroz, medic – specialist avansat în domeniul promovării sănătăţii femeilor, prezenta la seminar în calitate de formator, a vorbit despre medicina  modernă în ajutorul femeii încadrată în cîmpul muncii şi anume   despre  formulele  moderne de protecţie a sănătăţii.                                              
   La finele seminarului participantele au menţionat utilitatea practica a activităţii de instruire, solicitînd continuarea unor asemenea întruniri  şi invitarea altor experţi externi în probleme legate de activitatea lor profesională.