MD-2012, mun. Chișinău, str. 31 August 1989, nr.129

  secretariat@fscre.md       (022)26-65-76

De - adminfscre

De ziua Internațională a Copilului, în vizită la copiii de la Școala internat Hârbovăț

Astăzi, 1 iunie – Ziua Internațională a Copilului, echipa Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică și Resurse Energetice din Republica Moldova a fost în vizită la școala specială-internat pentru copii hipoacuzici în satul Hârbovăț  raionul Călărași,  unde ne așteptau copii și mici și mari, plini de speranțe și de vise.  Le-am  adus cărți donate de oameni cu suflet mare, dar cel mai important, le-am dăruit căldură și voie bună.  Pregatirile pentru acest act de binefacere s-au petrecut cu implicarea activă a președinților organizațiilor sindicale membre a FSCRE, care au depus un efort considerabil pentru a-i bucura pe cei mai triști ca ei, trezind in sufletele lor scînteie de speranță.

Președintele Federației Lucrătorrilor din Industria Chimică și Resurse Energetice din Republica Moldva, doamna Margareta Strestian, a prezentat sindi­catul de ramură, povestind tinerilor, dar și corpului didactic, cu ce se ocupă federația, care sunt drepturile salariaţilor, menţionând faptul că şi ei sunt viitorii angajați. Dumneaei   a subliniat ce ar trebui să facă tinerii pentru a deveni mem­bru de sindicat.

Ţinând cont de faptul că din echipa prezentă la şcoala-internat a făcut parte şi Angela Chicu, redactor-şef al ziaru­lui „Vocea poporului”, domnia sa a prezentat o retrospectivă  succintă a materialelor publi­cate în ziar, menţionând mai multe rubrici, inclusiv cea pentru copii şi adolescenţi.

După ce doamna Strestian s-a referit la donația făcută pentru biblioteca şcolii, mai multe titluri de carte pentru copii, printre care şi cărţile scriitoarei             Angela Chicu, au­toarea a povestit copiilor istorioare hazlii şi pătăranii întâmplate în viaţa sa.

12

Mergind prin sălile internatului am rămas emoționați  de copii care ne priveau cu ochii plini de bunătate si nevinovăție. In  acel  moment  am  ințeles  cit   de important este să prețuim ceea ce avem.  Atenția care ne-au oferit-o,  ne-a creat  o atmosferă  deosebită.  Putem spune cu certitudine că senzațiile trăite atunci cind ești copleșit de zîmbetele copiilor cu posibilați restrînse nu se compară cu nimic, fiind o experință nouă, care  ne-a schimbat unele viziuni asupra lumii din jur.

Aici, am descoperit copii frumoși la chip și suflet și ne bucurăm că am avut oportunitatea să le luminăm ziua.

Desigur că nu le-am fi putut umple golul pe care acei copii îl simteau adînc in suflet, însă energia pozitivă cu care i-am incărcat,  a creat pe fețele lor zimbete de mulțumire.

33

Aducem mulțumiri organizațiilor sindicale-primare, care au contribuit la colectarea de cărți pentru copiii de toate vîrstele în  campania organizată de către Comisia de Tineret a CNSM  sub egida: “Donează o carte pentru un copil”.

15

Cu siguranță că am ramas cu emotii de nedescris care ne vor indemna să repeteam experienta dată cu noi inițiative.  Noi nu ne oprim aici, faptele bune vor continua.