MD-2012, mun. Chișinău, str. 31 August 1989, nr.129

  secretariat@fscre.md       (022)26-65-76

De - adminfscre

Ședința Comisiei de concurs „Tânăr lider sindical al FSCRE”

La 11 mai curent, s-a desfășurat a III – a etapă a concursului pentru tineri membri de sindicat „Tânăr lider sindical al FSCRE”.

Concursul este organizat de către Comisia de Tineret a Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică și Resurse Energetice din Republica Moldova (FSCRE) și reprezintă o etapă, parte integrantă, a Forumului Comisiei de Tineret al FSCRE din anul 2022.

Comisia de Concurs în componența președintei FSCRE, Margareta Strestian și formatorii împlicați în cadrul activităților desfășurate conform planului de instruire (Dorin Suruceanu, Departamentul educație și cercetări al Institutului Muncii, Lilia Franț, Departamentul organizare, educație și informare al CNSM, Elena Carchilan, Consilier principal în domeniul juridic, Federația sindicală „Sănătatea”, Ilona Josanu, lector universitar USM, magistru în Drept).

        Conform formularelor de participare și acordului privind prelucrarea datelor cu caracter personal la concurs s-au înscris 14 tineri, lideri sindicali cu vârsta de până la 35 ani din cadrul organizațiilor sindicale primare, membre ale FSCRE.

Astfel, respectând prevederilor Regulamentului, membrii Comisiei au examinat lucrările elaborate de participanți, eseurile „Sindicatul de astăzi – provocări și perspective” și  videoprezentările „Eu sunt tânăr lider sindical”.

Lucrările au cuprins un spectru larg de idei cu caracter sindical ce corespund cerințelor Regulamentului și  vor fi prezentate de participați în cadrul Forumului de Tineret.

În cadrul activității, Margareta Strestian, a menționat că implicarea tinerilor în activitatea sindicală este una primordială, totodată FSCRE va contribui la implementarea politicii de tineret a Federației,  în vederea protejării drepturilor şi intereselor tinerilor membri de sindicat.

Menționăm, că etapa finală a concursului „Victorina sindicală” și desemnarea învingătorilor se va desfășura la 27 mai curent, în cadrul Forumului de Tineret.

       Concursul menționat, este implimentat pentru a contribui la conștientizarea de către tinerii salariați a rolului esențial al Sindicatului în protejarea drepturilor și intereselor de muncă și social-economice ale tinerilor, membrilor de sindicat.