MD-2012, mun. Chișinău, str. 31 August 1989, nr.129

  secretariat@fscre.md       (022)26-65-76

De - adminfscre

Federația Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică și Resurse Energetice din Moldova (FSCRE) a efectuat totalurile concursului de desen cu genericul: ,,Tradiții și valori familiale”

Astăzi, 20 mai 2022, Federația Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică și Resurse Energetice din Moldova, a efectuat totalurile și a desemnat învingătorii concursului de desen cu genericul:,,Tradiții și valori familiale”

Concursul are drept scop identificarea şi aprecierea celor mai creative și valoroase desene ale copiilor care pun în evidență valorile tradiționale ale unei anumite familii caracterizate prin (respect- atît pentru bătrîni cât și pentru tineri, ritualuri, obiceiuri de a sărbători, responsabilitate, iertare, onestitate, generozitate, dragoste și alte acțiuni, care redau sentimentele relevante în familie).

Comisia de concurs, constituită prin Dispoziția președintei FSCRE,  „Cu privire la aprobarea componenței Comisiei de concurs” în următoarea componență:

Președinta comisiei Margareta Strestian, președinta Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică și Resurse Energetice din Republica Moldova;

Membrii comisiei:

–  Olimpiada Arbuz-Spatari, directoarea Școlii de Arte Plastice „Alexei Sciusev”, membra Uniunii Artiștilor Plastici;

Vasile Sitari, Maestru în Arte, om emerit pentru cultura poloneză, lector universitar AMTAP;

Valentina Lungu, contabi – șef al FSCRE;

Stela Stratila –Sîrbu, consilier juridic al FSCRE.

Secretara comisiei, Diana Cernei, consilier organizare și educație al FSCRE

La concurs  au participat 320 copii ai salariaților, membri de sindicat din cadrul

OSP membre ale FSCRE. Lucrările copiilor au fost realizate în diferite abordări tematice și o diversitate de tehnici mixte, care au cuprins o gamă extinsă de genuri de artă (posterul, pictura și grafica).

Comisia de concurs, a desemnat cîștigătorii, în conformitate cu prevederile    Regulamentul cu privire la organizarera concursului de desen al copiilor membrilor de  sindicat din cadrul FSCRE cu genericul ,,Tradiții și valori familiale” , capitolul IV, V, după cum urmează:

La categoria de vârstă 7-10 ani:

Locul I – Alexandru Marciuc, OSP SRL „Ialoveni – Gaz”;

Locul II – Natalia Creascova, OSP SRL „Taraclia – Gaz” ;

Locul III  – Bianca Nichita, OSP SRL „Edineț- Gaz ”,  filiala „Briceni – Gaz”.

La categoria de vârstă 11-13 ani:

Locul I  – Ana Maceac, OSP SRL „Chișinău – Gaz”;

Locul II  – Veronica Breahna, OSP SRL „Moldovatransaz ”;

Locul III – Adelina Ciotu, OSP SRL „Orhei – Gaz ”, filiala „Rezina – Gaz”.

La categoria de vârstă 14-16 ani:

Locul I  – Victoria Ciorici, OSP SRL „Ștefan-Vodă – Gaz”  ;

Locul II  – Corina Obreja, OSP SRL „Cimișlia – Gaz ”,  filiala „Basarabeasca – Gaz”  ;

Locul III  –  Crina Mărgărint, OSP SA „Moldovagaz”

Luînd în considerație tehnicile abordate a unei lucrări, Comisia de concurs a acordat premiul special pentru creativitate, Evelinei Duda, OSP, SRL „Chișinău – Gaz ”.

Luînd în considerație tehnicile abordate a unei lucrări, Comisia de concurs a acordat premiul special pentru creativitate, Evelinei Duda, OSP SRL „Chișinău – Gaz ”.

Toți copiii, vor fi menționați cu diplome și cadouri de preț, învingătorii vor fi premiați în cadrul unui eveniment festiv dedicat „Zilei Internaționale a copilului”, care va avea loc la 01.06.2022, ora 10.00, în incinta Casei Sindicatelor str. 31 August 129, (sala de ședințe et. 7).

Totodată,  în perioada 30 mai – 01 iunie 2022, în incinta holului Casei Sindicatelor, et.1, va fi amenajată expoziția de desene a copiilor cu tematica menționată.

În acest context, din numele Consiliului General, Margreta Strestian, aduce mulțumiri tuturor participanților la concurs, liderilor sindicali și membrilor Comisiei de concurs pentru aportul adus la buna desfășurarea a concursului.