MD-2012, mun. Chișinău, str. 31 August 1989, nr.129

  secretariat@fscre.md       (022)26-65-76

De - adminfscre

Seminar organizat la SRL Chișinău-gaz : ,,Sănătatea femeii–cheia sănătății în familie și la locul de muncă”

Federația Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică și Resurse Energetice din Republica Moldova în data de 04.08.2022,  a organizat un seminar informativ  în cadrul Organizației Sindicale Primare  ,,Chișinău-gaz” SRL.

La deschiderea seminarului,  cu un mesaj de salut a participat directorul SRL  ,,Chișinău-gaz”, Domnul Ruslan Saca și președintele Comitetului Sindical Domnul Vitalie Bordeniuc.

Directorul Societății în discursul său a dat o aprecere înaltă femeilor salariate ce activează la întreprindere și a subliniat rolul acestora în familie și societate.

Președinta FSCRE Doamna Margareta Strestian a informat  participantele despre obiectivele FSCRE, ce țin de securitatea sănătății femeii la locul de muncă și despre garanțiile sociale negociate de partenerii sociali pentru femei și familiile acestora în Convenția Colectivă nivel ramural, pentru perioada anilor 2022-2026.

Dumneaei a menționat că: ,,Grija angajatorului față de  angajați  se manifestă nu doar prin oferirea condițiilor rezonabile de muncă, sporuri,  compensații, dar se aliniază tendințelor internaționale și fidelizează angajații, manifestând grijă față de sănătatea lor’’.

Formatoarea seminarului Dna Ina Tocarciuc, medic ginecolog, specialist în domeniul sănătății femeii a informat participantele despre:

– Profilaxia COVID-19;

– Profilaxia îmbunătățirii precoce a organismului feminin;

– Serviciile medicale prestate gratis prin Programul unic al asigurării obligatorii de asistență medicală.

Dna Liliana Poiata, reprezentantă a Companiei Germane BAIER în Republica Moldova a relatat despre cele mai moderne metode de menținere a sănătății femeii.

,,Am adus doctorii la voi în familie, dragi femeii’’.

La eveniment su participat 40 doamne, din familia sindicală a OSP  ,,Chișinău-gaz” SRL.