MD-2012, mun. Chișinău, str. 31 August 1989, nr.129

  secretariat@fscre.md       (022)26-65-76

De - adminfscre

Vizită de lucru în sectorul Drochia al SRL ,,Moldovatransgaz”

La 01 septembrie 2022, Margareta Strestian, Președinta Federației Sindicatelor Lucrătorilor  din Industria Chimică şi Resurse Energetice (FSCRE) și Igor Zubcu, Președintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) au efectuat o vizită de lucru în sectorul Drochia al SRL ,,Moldovatransgaz”.

Programul  vizitei a inclus familiarizarea cu  condițiile și locurile  de muncă ale salariaților și întrevederea cu membrii de sindicat, președintele comitetului sindical, Marcel Mistrean  și directorul SRL  ,,Moldovatransgaz” Iurie Dolghier.

În cadrul întrevederii au fost discutate tematici actuale, privind sporirea garanțiilor sociale și economice la nivel național, discutate aspecte din Convenția Colectivă de muncă (nivel ramural) și Contractul Colectiv de muncă.

Întrucît, vizita de lucrul a fost în ajunul sărbătorii profesionale ,,Ziua lucrătorului din sistemul gaze și petrol”,  10 angajați ai „Moldovatransgaz” SRL au fost decorați cu Diplome din partea CNSM și FSCRE.

Pentru profesionalism, devotament, activitate conștiincioasă și responsabilitate, a fost decorat cu insigna de onoare a CNSM – Chișcă Chiril – electromontor, serviciul de distribuire a gazului sectorul Drochia.

De asemenea, diplome din partea CNSM au primit:

Iacovlev Vitalie – șef sector Chișinău;

Cernîșiov Serghei – inginer coordonator metrologie, serviciul de evidență a gazului și metrologie sectorul Drochia;

Rotaru Valeriu – montator la protecția anticorozivă a conductelor subterane, serviciul protecției electro-chimice sectorul Drochia;

Din partea FSCRE au primit diplome:

Melnic Serghei – specialist coordonator control securitate industrială în producere, secția controlului de producere, protecție și prevenire;

Granciuc Vitalie – conducător autospecială, serviciul transport auto sectorul Drochia;

Cocîrlă Iurie – maistru superior serviciul exploatarea conductelor de gaz și serviciul de distribuire a gazului sectorul Drochia (Stația Șoldănești);

Rusu Valeriu – conducător auto, serviciul de transport sectorul Chișinău;

Ceavdari Zinovii – mașinist automacara/conducător autospecială, serviciul de transport sectorul Vulcănești;

Caranfil Ivan – Operator serviciul de distribuire a gazului Etulia sectorul Vulcănești.

Menționăm că începând cu anul 1980, anual în prima duminică a lunii septembrie este sărbătorită Ziua lucrătorului din sistemul gaze și petrol.