MD-2012, mun. Chișinău, str. 31 August 1989, nr.129

  secretariat@fscre.md       (022)26-65-76

De - adminfscre

,,Susținem părinții cu inimi blânde și puternice,,

În ajunul Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, marcată anual la 03 Decembrie, în cadrul ședinței Biroul Executiv al Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică și Resurse Energetice din Republica Moldova din 30 noiembrie curent, membrii BE, au demarat acțiunea cu genericul ,,Susținem părinții cu inimi blânde și puternice,,.
Copiii sunt cei mai grav afectați. Ei nu înțeleg faptul că sunt diferiți de marea majoritatea a populației.
În acest context, în cadrul ședinței, membrii Biroului Executiv, au primt Hotărârea de a susține părinții – membri de sindicat din cadrul OSP membre ale FSCRE.
Astfel prin demararea acțiunii ,,Susținem părinții cu inimi blânde și puternice”, 50 de copii ai membrilor de sindicat din ramură, care au la întreținere copii cu grad sever de dizabilitate, li se va acorda un ajutor material unic, în valoare de 3000 lei, cu scopul ameliorării situației financiare în acestă perioadă dificilă.
Federația și organizațiile sindicale membre ale FSCRE, se implică activ, manifestînd sprijinul membrilor de sindicat, care au copii cu grad de dizabilitate să se bucure de șanse egale.
 
 Prin aceasta se încearcă, de asemenea, sensibilizarea opiniei publice cu privire la avantajele care ar rezulta din integrarea persoanelor cu dizabilități în fiecare aspect al vieții.
„Faptul că am o dizabilitate nu înseamnă că trebuie să urmez o cale puțin diferită de a ta”.
  (citat Robert M. Hensel)