MD-2012, mun. Chișinău, str. 31 August 1989, nr.129

  secretariat@fscre.md       (022)26-65-76

De - adminfscre

Masa Rotundă ,,Promovarea drepturilor femeilor prin informare și sporirea încrederii în sine a femeilor”, în cadrul Campaniei: ,,16 Zile de Activism pentru Eliminarea Violenței Împotriva Femeilor și Fetelor”

Astăzi, 05 decembrie 2022,FSCRE în parteneriat cu organizația sindicala SRL ,,Ialoveni-gaz,, cu participarea deputatei din Parlamentul RM Angela Munteanu- Pojoga s-au alăturat Campaniei 16 Zile de Activism pentru Eliminarea Violenței Împotriva Femeilor și Fetelor, care se desfășoară anual în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie.
Campania reiterează necesitatea de a lupta pentru eradicarea imediată a violenței în bază de gen și pentru crearea unei lumi în care fetele și femeile se simt în siguranță.
Evenimentul are drept scop de a creste gradul de conștientizare asupra fenomenului și pentru a încuraja femeile care se confruntă cu violența în bază de gen să solicite ajutor și să raporteze cazurile.

In cadrul mesei rotunde organizate in cadrul ,,Ialoveni-gaz,, SRL s-a discutat despre rolul fiecărui actor implicat și colaborarea acestora în eliminarea violenței împotriva fetelor și femeilor.
Reprezentantele prezente au discutar despre provocări și recomandări pentru asigurarea unei mai bune protecții a victimelor violenței și consolidarea colaborării tuturor părților pentru eliminarea violenței împotriva femeilor și fetelor.
Violența împotriva femeilor și fetelor rămâne a fi cea mai gravă încălcare a drepturilor omului. Dar nu ar trebui să fie așa pentru ca violența în bază de gen poate fi prevenită. Activismul feminist, acțiunile de sensibilizare joacă un rol important în prevenirea acestui fenomen. În același timp, eliminarea violenței împotriva femeilor și fetelor ține de fiecare dintre noi.
În timpul campaniei 16 Zile de Activism, vă invităm să ne unim eforturile pentru a spori conștientizarea acestui fenomen și a amplifica eforturile de sensibilizare pentru a elimina violența împotriva femeilor și fetelor.

Organizațiile de femei si cele cu participarea femeilor, joacă un rol crucial în prevenirea violenței împotriva femeilor și fetelor prin munca depusă pentru a contribui la schimbarea politicilor, a monitoriza acțiunile autorităților și a asigura reducerea numărului cazurilor de violenta.
În contextul campaniei, îndemnăm pe fiecare să dea dovadă de solidaritate și să se implice pentru că fiecare dintre noi poate face diferența și contribui la prevenirea și eliminarea violenței împotriva femeilor și fetelor.

Notă: În Republica Moldova, această campanie se organizează de 21 ani consecutiv de către Guvernul Republicii Moldova, autoritățile locale, organizațiile internaționale și societatea civilă.
✍️Culoarea campaniei este oranj, aceasta fiind un simbol al unui viitor luminos, fără violență, pentru fiecare femeie și fată.