MD-2012, mun. Chișinău, str. 31 August 1989, nr.129

  secretariat@fscre.md       (022)26-65-76

De - adminfscre

Cei mai talentați copii ai membrilor de sindicat din cadrul FSCRE au fost premiați pentru creativitatea de care au dat dovadă în cadrul concursului de desen ,,Tradiții și valori familiale”

O copilărie fericită trăită în dragoste și pace în sânul familiei tuturor copiilor!

Cu prilejul „Zilei Internaționale a copilului”, marcată anual la 1 iunie, cu recunoștință și un sentiment de mândrie am fost alături de copiii membrilor de sindicat, învingătorii Concursului de desen ,,Tradiții și valori familiale”, din cadrul OSP membre ale Federației Sindicatelor Lucrătorilor din industria Chimică și Resurse Energetice din Republica Moldova (FSCRE).

În cadrul evenimentului festiv, organizat de FSCRE, în incinta Casei Sindicatelor, învingătorii concursului menționat, care sa desfășurat în perioada 01 aprilie – 01 iunie 2022, au fost decernați cu Diplome și cadouri. Anul acesta Comisia de concurs, în conformutate cu Regulamentul de oranizare și desfășurare a examinat 320 de lucrări realizate cu diferite abordări tematice și o diversitate de tehnici mixte, care au cuprins o gamă extinsă de genuri de artă (posterul, pictura și grafica) cu vîrsta cuprinsă între 7 -16 ani.

Toți participanții, în lucrările sale au impresionat prin creativitate, tehnica de desen utilizată şi inspiraţia deosebită reflectată care pune în evidență valorile tradiționale a țării noastre, cît și în cadrul unei familii.

Concursul are drept scop identificarea şi aprecierea celor mai creative și valoroase desene ale copiilor care pun în evidență valorile tradiționale ale unei anumite familii caracterizate prin (respect- atît pentru bătrîni cât și pentru tineri, ritualuri, obiceiuri de a sărbători, responsabilitate, iertare, onestitate, generozitate, dragoste și alte acțiuni, care redau sentimentele relevante în familie).

În cadrul festivității, de premiere deja la a VI-a ediție, Margareta Strestian, președinta FSCRE, a adresat copiilor un mesaj de felicitare și încurajare dorindu-le, sănătate, o copilărie fericită alături de părinți și bunici în liniște și pace.

Prezent la ceremonie, Igor Zubcu, președintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, a salutat învingătorii și a acordat un premiu secial pentru cea mai injenioasă lucrare, Emmei Sîrghi, cu vârsta de 5 ani din cadrul organizației sindicale primare SRL „Moldovatransgaz ”.

Totodată, un premiu pentru creativitate, instituit în exclusivitate, de către Comisia de concurs, i-a revenit,  Evelinei Duda, organizația sindicală primară, SRL „Chișinău – Gaz ”, vârsta 16 ani, o pictură inedită, realizată în acuarelă cu cafea.

În cadrul evenimentului, membrul Comisiei de concurs, Vasile Sitari, Maestru în Arte, om emerit pentru cultura poloneză, lector universitar AMTAP, a dat înalte aprecieri lucrărilor prezentate și a dorit succese în dezvoltarea talentului și artei plastice.

Prin urmare, la înmînarea Diplomelor și cadourilor, învingătorii asistați de părinți au redat și au descris cu cuvinte proprii tema reflectată în lucrarea sa.

Torta cu tematica reprezentativă a concursului a fost un deliciu deosebit și savurată cu plăcere de  copii și cei prezenți la eveniment.

FSCRE, aduce mulțumiri tuturor participanților la concurs, salariaților, membri de sindicat, liderilor sindicali și membrilor Comisiei de concurs pentru aportul adus la buna desfășurarea a concursului menționat.

Copilăria e vârsta la care cea mai profunda bucurie poate fi un zâmbet curat. Copilăria e o lume aparte, plina de lumina si armonie. Să vă bucuraţi de ea, dragi copii! LA MULTI ANI!!!